background

Hotels Barcelona

Bekijk alle hotels

Zoek je een hotel aan de Ramblas of liever met uitzicht op zee? Goedkoop of met 5 blinkende sterren? Design of eenvoudig? Barcelona telt meer dan driehonderd hotels, dus aan aanbod geen gebrek. Wij maakten onze eigen selectie van de beste hotels in Barcelona en helpen je zo een keuze maken.

Onze Top 3 Beste hotels in Barcelona

Onze Top 3 Beste hotels in Barcelona Om het je makkelijk te maken delen wij alvast onze Top 3 – Beste hotels in Barcelona. Stuk voor stuk leuke en goede hotels in verschillende prijsklassen.

background

Hotel 1898

1. Hotel 1898

Dit rookvrije hotel heeft niet alleen een volledig uitgeruste spa, maar ook een restaurant en een binnenzwembad. Wifi in gemeenschappelijke ruimtes is gratis. Je vindt er ook een buitenzwembad, 2 bars/lounges en fitnessfaciliteiten.

background

Ayre Hotel Gran Via

2. Ayre Hotel Gran Via

Dit hotel ligt in Sants-Montjuic, binnen 10 minuten lopen van Plaza de España en Magische fontein van Montjuic. Ook Casa Batlló en Museo Nacional d'Art de Catalunya liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Plaça Espanya en Metrostation Espanya liggen op 5 minuten lopen.

background

Hotel Colon Barcelona8

3. Hotel Colon Barcelona8

Dit wellness hotel ligt in Gotische wijk, binnen 5 minuten lopen van Kathedraal van Barcelona, Palau de la Música Catalana en La Rambla. Ook Basiliek van Santa Maria del Mar en Plaça de Catalunya liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Liceu is het 7 minuten lopen.

Over Barcelona

Barcelona is de grootste stad van Catalonië. Het is de hoofdstad van de autonome regio (Comunitat Autònoma) Catalonië en van de provincie Barcelona. De stad heeft 1.620.809 (2017) inwoners en een oppervlakte van 101,4 km².[1] In de metropool Barcelona (de stad en haar voorsteden) wonen 5.029.181 (2011) mensen. In Spanje telt alleen de hoofdstad Madrid meer inwoners.

Bezienswaardigheden in Barcelona

Sagrada Família

Heel knap dat een gebouw dat al meer dan honderd jaar in de steigers staat is uitgegroeid tot grootste trekpleister van de stad Barcelona. Ik heb het natuurlijk over de Sagrada Família, het levenswerk van Antoní Gaudí. Haar hoog de hemel in rijzende torens zie je al vanuit je vliegtuig, wat de 'Onvoltooide' mijns inziens terecht tot symbool van Barcelona maakt. Zie in de stad maar eens een toeristenwinkeltje te vinden zonder ansichtkaart van de beroemde boetekerk.

De Ramblas

Vooruit, zoals je als buitenlander in Amsterdam als eerste de Dam bezoekt en pas daarna de Wallen, moet je in Barcelona toch op zijn minst één keer over de Ramblas hebben gelopen. Vermaak te over. De Ramblas is een 1 kilometer lange boulevard tussen Placa de Cataluyna en de haven die wordt bevolkt door levende standbeelden, wit geschminkte mimespelers, sneltekenaars en oplichters. O ja, en 78 miljoen passanten per jaar.

Boek nu op Booking.com: