background

Hotels Berlijn

Bekijk alle hotels

Ga je naar de Duitse hoofdstad? Dan mag een goed hotel in berlijn natuurlijk niet ontbreken. Hieronder vind je onze handmatig samengestelde selectie van beste hotels in de stad.

Onze Top 3 Beste hotels in Berlijn

background

Hotel Bristol Berlin

1. Hotel Bristol Berlin

Het hotel ligt in de winkelstraat Ku'damm, op een halve kilometer van de Tiergarten en tegenover een U-Bahn-station (op 3 minuten lopen), zodat ook andere delen van Berlijn goed bereikbaar zijn.

background

Steigenberger Hotel Berlin

2. Lindner Hotel Am Ku'dammn

Dit hotel ligt in Charlottenburg-Wilmersdorf, op 0,4 km van Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche en binnen 5 km afstand van Panoramapunkt en Potsdamer Platz. Ook Mall of Berlin en Museumsinsel liggen binnen 10 km afstand. Metrostation Kurfurstendamm ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Uhlandstraße is het 4 minuten lopen.

background

Steigenberger Hotel Berlin

3. Steigenberger Hotel Berlin

Dit hotel ligt naast een rustig park, vlak bij de Ku'damm en op wandelafstand van de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche.

Over Berlijn

Na de Tweede Wereldoorlog werd het verslagen Duitsland opgesplitst in West-Duitsland en Oost-Duitsland (de DDR). Ook Berlijn was een verdeelde stad. De Berlijnse Muur splitste de stad in een westelijk deel, dat tot West-Duitsland behoorde, en een oostelijk deel bestuurd door de DDR. Tal van protestacties leidden in 1989 tot de val van de Berlijnse Muur, de eenwording van de stad en de hereniging van de twee Duitslanden. Berlijn ontwikkelde zich opnieuw tot een schitterende hoofdstad. Een ideaal reisdoel voor een boeiende citytrip! Lees hieronder verder voor tips over de mooiste plekken en bezienswaardigheden van Berlijn.

De Berlijnse Muur

De Berlijnse Muur werd in 1989 weliswaar grotendeels afgebroken, maar op verschillende plaatsen heeft men stukken van de Muur laten staan. Het langste overgebleven deel van de Muur (1316 meter) vind je tussen Ostbahnhof en de Oberbaumbrücke. Na de val van de Muur brachten 118 kunstenaars tekeningen en schilderwerken op de overblijfselen van de Muur aan. Dit beschilderde restant werd het langste kunstwerk ter wereld: de East Side Gallery.

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie was 30 jaar lang de enige grensovergang waarlangs buitenlanders met een auto of bus in Oost-Berlijn konden komen. Na de val van de Muur in 1989 werd alles wat aan Checkpoint Charlie herinnerde met de grond gelijk gemaakt. In het jaar 2000 plaatste het stadsbestuur een replica van het controlehuisje uit de jaren ’60 op exact dezelfde plaats. Deze replica is nu uitgegroeid tot één van de topattracties in Berlijn. In het nabijgelegen museum Haus am Checkpoint Charlie wordt de geschiedenis van de Berlijnse Muur en Checkpoint Charlie uit de doeken gedaan.

Boek nu op Booking.com: