background

Hotels Londen

Bekijk alle hotels

Vanuit Nederland ben je zo in Londen, maar dan? Een goed hotel mag natuurlijk niet ontbreken in deze engelse hoofdstad. Een selectie hebben we hieronder gemaakt. Zo boek je snel en gemakkelijk een echt goed hotel.

Top 3 Beste hotels in Londen

background

Assembly Hotel London

1. Assembly Hotel London

Dit hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij London Coliseum en Leicester Square. Ook St. Martin-in-the-Fields en National Gallery (museum) liggen binnen 5 minuten lopen. Leicester Square Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Charing Cross Underground Station is het 5 minuten lopen.

background

Ayre Hotel Gran Via

2. The Grosvenor Hotel

Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Victoria Palace Theatre en Buckingham Palace. Ook Big Ben en St. James Park liggen binnen 2 km afstand. Victoria Underground Station en London Victoria Rail Station liggen op 2 minuten lopen.

background

The Rembrandt

3. The Rembrandt

Dit gezinsvriendelijke hotel in Londen ligt in een winkelbuurt, binnen 10 minuten lopen van Natural History Museum, Imperial College London en Harrods. Ook Saatchi Gallery en Sloane Square liggen binnen 2 km afstand. South Kensington Underground Station ligt op 5 minuten lopen en naar Gloucester Road Underground Station is het 12 minuten lopen.

Over Londen

In Londen staan veel voorname gebouwen. Een icoon voor Londen is de klokkentoren van de Big Ben, onderdeel van het Palace of Westminster, ook wel bekend als Houses of Parliament.

Een historische plek is de Tower of London, die ondanks zijn naam geen toren is maar een grote vesting, waarvan de oudste delen stammen uit de elfde eeuw, niet lang na de Normandische invasie. In de geschiedenis fungeerde het bouwwerk onder meer als koninklijk paleis, maar ook als gevangenis waar tegenstanders van de kroon werden vastgehouden. Tegenwoordig is het een museum, waar onder meer de Britse kroonjuwelen te bezichtigen zijn. Tower Bridge ligt naast de Tower of London, waaraan de brug ook zijn naam dankt. Dagelijks passeren meer dan 40.000 voetgangers en voertuigen deze brug.[41] Tower Bridge is een van Londens grootste toeristenattracties.

Het paleis Buckingham Palace is de Londense residentie van koningin Elizabeth II en haar echtgenoot prins Philip. In de stad en de nabije omgeving bevindt zich nog een groot aantal andere (voormalige) koninklijke residenties, zoals Frogmore, Hampton Court Palace, Kensington Palace en Windsor Castle.

Het reuzenrad London Eye en The O2 (voorheen Millennium Dome) behoren tot de nieuwste attracties van de stad. Het eerste biedt vanaf maximaal 135 meter een wijd uitzicht over de stad, het tweede is een groot evenementencomplex, waar onder andere popconcerten worden gegeven.

Boek nu op Booking.com: