background

Hotels Madrid

Bekijk alle hotels

Madrid is een echte spaanse stad die je gezien moet hebben. Natuurlijk kan een goed hotel niet ontbreken. Onze toplijst vind je hieronder. Alvast veel plezier met je reis naar deze prachtige stad.

Onze Top 3 Beste hotels in Madrid

background

Only YOU Boutique Hotel

1. Only YOU Boutique Hotel

Dit wellness hotel ligt in Chueca, binnen 15 minuten lopen van Palacio Buenavista en Parque El Retiro. Ook Museo del Prado en Plaza Mayor liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Chueca ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Banco de Espana is het 6 minuten lopen.

background

Hotel Praga

2. Hotel Praga

Dit hotel ligt in Atocha, binnen 2 km afstand van Madrid Rio, Estadio Vicente Calderon en El Rastro. Ook Plaza Mayor en Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Marques de Vadillo ligt op 11 minuten lopen en naar Metrostation Usera is het 15 minuten lopen.

background

Wellington Hotel

3. Wellington Hotel

Dit indrukwekkende hotel in de kunstdriehoek grenst aan het Retiro-park en de Puerta de Alcalà in de wijk Salamanca in Madrid, twee blokken van het winkelgebied Serrano en één kilometer van het Prado.

Over Madrid

Madrid heeft geen specifieke iconische gebouwen zoals bijvoorbeeld Parijs of Barcelona die hebben, maar de bijzonder rijke architectuur van vrijwel álle gebouwen in de stad maakt dit meer dan goed. Wie van kunst houdt, moet natuurlijk het wereldberoemde Prado-museum bezoeken, met werk van grootheden als Goya en Velásquez. En ja, als voetballiefhebber moet je het stadion van Madrid (Estadio Bernabeu) van binnen zien, het liefst tijdens een live wedstrijd van Real Madrid. Maar bovenal is Madrid dé perfecte stad om heerlijk te eten, shoppen of lekker een terrasje te pakken op het Plaza Mayor of een van de vele andere sfeervolle pleinen of straten. Avondeten om 22 uur, siësta tussen de middag: gewoon lekker even een weekendje doen alsof je een Madrileen bent!

Palacio Real de Madrid

Aan de Plaza de la Armería ligt het koninklijk paleis van Madrid. Het paleis werd in de 18e eeuw gebouwd in opdracht van Filips V. Het barokke paleis telt meer dan 3000 kamers die veelal voorzien zijn van waardevolle kunstobjecten. Het is daarmee na Versailles het grootste paleis van Europa. De Koninklijke familie woont niet meer in het paleis, maar het wordt nog wel gebruikt om belangrijke gasten te ontvangen. Je kunt een deel van het Palacio Real de Madrid en de prachtige tuinen bezoeken.

Plaza Mayor

Het Plaza Mayor is het belangrijkste plein in het centrum van Madrid en heeft een kleurrijke geschiedenis. Plaza Mayor is gebouwd in de 17e eeuw en werd in de loop van de eeuwen gebruikt voor openbare executies, stierenvechten, markten en feesten. Midden op het Plaza Mayor staat het fiere ruiterstandbeeld van Filips III. Tegenwoordig is het Plaza Mayor een heerlijke plek om samen te komen, mensen te kijken en lekker te eten en drinken op één van de vele terrasjes.

Boek nu op Booking.com: