background

Hotels Parijs

Bekijk alle hotels

De stad van de liefde en romantiek, in Parijs moet je zijn! Het is vaak even zoeken naar een goed hotel in parijs. Daarnaast zijn de hotels vaak een stuk duurder, dus een keuze maken duurt wat langer. Hieronder vind je de top 3 hotels in parijs die ook nog eens betaalbaar zijn.

Onze Top 3 Beste hotels in Parijs

background

Libertel Gare Du Nord Suede

1. Libertel Gare Du Nord Suede

Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 2 km afstand van Grands Boulevards, Galéries Lafayette en Basilique du Sacré-Cœur. Ook Moulin Rouge en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Gare du Nord en Metrostation Gare de l'Est liggen op 5 minuten lopen.

background

Hotel d'Amiens

2. Hotel d'Amiens

Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 2 km afstand van Grands Boulevards, Galéries Lafayette en Basilique du Sacré-Cœur. Ook Parc des Buttes-Chaumont en Moulin Rouge liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Gare du Nord en Paris Magenta liggen op 5 minuten lopen.

background

Hotel Libertel Gare de l'Est Francais

3. Hotel Libertel Gare de l'Est Francais

Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Porte Saint-Denis, Alhambra Théâtre Music-Hall en Porte Saint-Martin. Ook Folies Bergère en Montmartre Funicular liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Gare de l'Est en Paris Gare de l'Est liggen op 2 minuten lopen.

Over Parijs

De hoofdstad van Frankrijk ligt in de regio Île-de-France. De stad, die doorsneden wordt door de Seine, telt maar liefst 20 arrondissementen met elk weer een eigen karakter. Al woon je er een jaar, dan nóg heb je niet alle wijken en kanten van Parijs gezien. Parijs wordt ook wel de ‘lichtstad’ of de ‘stad van de liefde’ genoemd en is één van de meest bezochte steden in de wereld, met 15 miljoen bezoekers per jaar. Tot de topattracties behoren de Arc de Triomphe, het Louvre, de Eiffeltoren, de wijk Montmartre en de Avenue Champs-Élysées. Maar wist je ook dat Parijs eeuwenoude kerkhoven telt, waar beroemde Franse kunstenaars en schrijvers rusten? Het Bois de Boulogne is ongetwijfeld het bekendste stadspark. Er zijn echter nog 400 andere parken en tuinen die oases van rust vormen in het drukke Parijs.

Notre-Dame

De beroemdste kathedraal van Frankrijk is de Notre-Dame op het Île de la Cité, een eilandje in de Seine. De bouw van de Notre-Dame duurde bijna twee eeuwen: van 1163 tot 1345. In deze indrukwekkende gotische kathedraal, waarin Napoleon zichzelf tot keizer kroonde, bevinden zich drie relikwieën die afkomstig zouden zijn van de kruisiging van Christus.

Louvre

Horden toeristen schuiven in het Louvre elke dag aan om het wereldberoemde schilderij Mona Lisa van Leonardo da Vinci te bewonderen. Het Louvre, een voormalig koninklijk paleis, is tegenwoordig één van de grootste kunstmusea ter wereld. Het museum bevat honderdduizenden kunstwerken (niet allemaal tentoongesteld) uit de oudheid tot de eerste helft van de 19de eeuw.

Avenue des Champs-Élysées

Wie graag winkelt moet naar de Avenue des Champs-Élysées, de bekendste winkelstraat van de stad. De Champs-Élysées loopt van de Place Charles de Gaulle tot aan de Place de la Concorde, een plein met een Egyptische obelisk in het midden. Langs deze winkelstraat vind je filialen van zowat alle grote Franse winkelketens. Allesbehalve goedkoop, maar wel interessant om te bekijken! Honger en dorst hoef je niet te lijden, want de laan staat vol met cafés en restaurants.

Boek nu op Booking.com: